kardemummakaka

Eftersom min pappa skulle ha fyllt 64 i dag bakade jag en av hans favoriter: mammas kardemummakaka. Den innehåller som synes inte så mycket smör (vilket kanske är lika bra med tanke på hur många bakverksrecept den här bloggen samlar på sig…) men den blir saftig ändå tack vare mjölken. Kakan gör sig inte riktigt på bild, men det är ju faktiskt inte utseendet som räknas heller.

Grattis pappa!

2 ägg
2 dl socker
50 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl mjölk

Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.Rör ihop mjölet med bakpulvret och kardemumman och blanda i det. Ha sist i mjölken. Rör till en slät smet och grädda i välsmord bröad form, 175 grader i 35-40 minuter.

Sara

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: