apelsin- och morotssoppa

Underbart god och förkylningsbortfixande soppa som passar både sommar och vinter (speciellt om sommarn är lite kall och blåsig).

Apelsin- och morotssoppa

För 4 behövs:

500 gram morötter
2 gula lökar
2 apelsiner
3 cm ingefära
lite olja att steka i
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
creme fraiche

Hacka löken, riv morötterna, riv apelsinernas skal, pressa ur apelsinsaften, riv ingefäran. Fräs löken i olja på svag värme tills den är lite mjuk. Salta, tillsätt morötterna och ingefäran och låt det steka med ett tag. Häll på vatten, apelsinjuice och -riv samt buljongen och låt koka upp. Låt hela klabbet sjuda i tio minuter-en kvart. Kör några varv med mixerstav i soppan när den är klar och smaka av med salt och svartpeppr. Servera med creme fraiche och bröd eller så.

Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s