halloumisallad

Den bästa! Jag åt det till middag dagen efter också. Halloumin gör att salladen smakar mycket matigare än vad sallader brukar göra. Om morötter är GI kan jag tänka mig att testa, annars får det faktiskt vara!

Till en person:
1/2 halloumiost, skivad tunnt, stekt i smör, och sedan delad i mindre bitar
1 morot, skalad, halvad på längden, och sen så att säga halvslantad, eller skuren i romersk båge-form (gör som jag säger nu, formen är viktig. Du skulle bara våga riva morötterna, det skulle förstöra den välkomponerade knaprigheten helt!)
1 tomat, klyftad
salladsblad
en skvätt olivolja
en skvätt citron
nymalen svartpeppar
(ingen salt, halloumin är salt nog för hela salladen)
Blanda ihop allt i en skål, och ät. Bästa ensammaten, snabbmaten, det-är.för-varmt-ute-för-att-äta-maten, unna-sig-gottis-maten!
Barris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s