kladdkakemuffins med vit choklad

Jag hittade det här receptet i en DN-tidning och kände direkt att här, här är mitt födelsedagsfika för när släkten kommer på besök! Jag använde hälften så mycket grädde som det stod, och det räckte bra. Och så tog jag jordgubbar i stället för blåbär som det stod. Gott gott blev det, men mäktigt som sjutton! Jag gjorde dubbel sats för säkerhets skull eftersom vi var 5 pers på fikat. Det resulterade i doggybag för gästerna, men det är ju också trevligt.

kladdkakemuffins med vit choklad

4 stora eller 8 små muffins

50 gram vit choklad
50 gram smör
1 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 ägg
1½ dl vispgrädde
jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladhacket och rör slätt. Blanda vetemjölet, strösockret och ägget. Tillsätt chokladblandningen och blanda. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i ca 10 minuter. Som vanligt med kladdkakor vet man liksom inte när det är klart eftersom det är…ja, kladdigt. Men 10 minuter var lagom i min ugn i alla fall. Låt svalna och dekorera sedan med vispad grädde och jordgubbar.

Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s