vegetariska kroppkakor

Igår var jag och mina matbloggande vänner och såg den mycket inspirerande filmen Julie och Julia och i dag bestämde jag mig för att göra nånting åt mitt bristande engagemang i matbloggandet. Resultatet blev kroppkakor.

ca 12 st kroppkakor

Deg:
14 ganska små potatisar
3 dl vetemjöl
salt och peppar

Fyllning:
2 gula lökar
150 g fetaost
färsk persilja
kryddpeppar
salt och peppar

Koka potatisen och gör puré av den med till exempel potatispress, matberedare eller en mixerstav. Ställ potatisen för att kallna och förbered under tiden fyllningen. Hacka och fräs löken i en stekpanna, smula ner fetaosten när löken mjuknat och klipp över så mycket persilja du vill ha, ju mer desto godare. Krydda sen med kryddpeppar, salt och peppar, sluta krydda när det smakar bra. Så, fyllningen är klar.
Rör ner mjölet i potatispurén och krydda med salt och peppar, mycket salt är gott. Sen gör du en jättetjock korv av degen, skär upp den i ca 12 bitar, glöm inte att mjöla skärbrädan. Mjöla händerna och platta ut en degklump i handflatan, lägg i lite fyllning och rulla sen ihop det till en degboll. Gör samma sak med alla 12 bitar. Koka sen upp typ tre liter saltat vatten och lägg i några degklumpar i taget med hjälp av en slev. När kroppkakorna åkt upp till ytan ska de skjuda i ca 5 minuter innan de fiskas upp. Gör samma sak med alla kroppkakor. Färdigt!
Ät det sen med till exempel rivna morötter och lingonsylt.

Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s