carinas bouillabaisse

Här kommer min mamma Carinas recept på bouillabaisse, som är något av det godaste man kan göra med fisk! Mustigt och mumsigt, och vill gärna ha sällskap av en stor klick aioli (syns i bakgrunden i bilden) och rostat bröd.

carinas bouillabaisse, 3-4 port.

5 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

2 paket saffran

½ tsk timjan

½ tsk fänkålsfrön

1,25 l vatten

2 fiskbuljongtärningar

1½ dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin

3 flådda urkärnade tomater

2 msk tomatpuré

rivet skal av 1/4 apelsin

5 hg fisk (tex lax, gädda, gös) i kuber

1 hg skalade räkor

Skiva och fräs löken i lite olja i en stor kastrull .Tillsätt allt utom fisken och räkorna, och låt puttra i en kvart. Ha i fisken och koka i 4 minuter. Ha i räkorna. Klart!

Sara

One thought on “carinas bouillabaisse

  1. Pingback: aioli « smetan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s