långlagad fläskkarré

Det här receptet är ganska kopierat från Annika. Hon har flera recept på långlagad karré och nu har jag äntligen testat. Jag säger bara MATTROLLERI! Lägg kött och smak i en gryta på morgonen, ställ den i ugnen. Tio timmar senare har du en köttbit som går att skära med smörkniv och vissa delar bara smälter i munnen. Och du har liksom inte gjort någonting, det är som att bli bjuden på middag av sig själv!

6 portioner

drygt 1 kilo karré

2 gula lökar

2 morötter

1 stort äpple

3 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 lagerblad

salt och peppar

Torka av köttet och salta och peppra det. Klyfta löken och äpplet och lägg i en stor ugnsfast gryta. Skala och dela morötterna och skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i grytan runt om karrén. Slå på vinet, lägg på locket och ställ in i ugnen som ska vara 80-90° varm. 8-10 timmar senare är det bara att ta ut, sila spadet och slå i en skvätt grädde och servera med pressad potatis.

Barris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s