karins räkstuvning

Min ena faster Karin är en riktig fena (höhö) på räkstuvning. Jag har flörtat till mig receptet, och sprider det nu till världen. Håll till godo!

Karins räkstuvning

500 gram räkor med skal

2 msk smör

1 ½ msk mjöl

en snutt grädde

½ paket fryst/en kruka dill

vitpeppar

Skala räkorna. Lägg skalen i en inte allt för stor kastrull, häll på ett par centimeter vatten och klicka i hälften av smöret. Låt koka upp och småputtra i 8-10 minuter. Rör om ett par gånger så du får med allt det gôtta. Sila bort skalen. Smält resten av smöret i en kastrull, och rör i mjölet. På med räkskalsvätskan och grädden, och koka ihop till önskad konsistens.. Klipp räkorna i halvor och blanda i dem, dillen och vitpepparn i stuvningen. Gott på varma mackor eller omelett!

Sara

One thought on “karins räkstuvning

  1. Hi it’s me, I am also visiting this web page daily, this site is actually fastidious and the visitors are genuinely sharing good thoughts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s