egen färskost med honung och rosmarin

Även detta år sjöng min kör på Kalmar nations vårbal, och även detta år hade vi en knytissittning i puben, och även detta år var jag för sent ute och stod i full balmundering och förkläde och fixade mat och hoppades på det bästa. Inga olyckor inträffade och kören fick den här potatissalladen minus chorizon och en hemmgjort färskost som görs enligt nedan. Det var gott och roligt och finklätt och uppe sent (tidigt?) och styrdansigt och titta-påsoluppgången-uppe-vid-slottetigt

ett par deciliter färskost

1 liter naturell normalfet yoghurt

knappt 1 dl finhackad färsk rosmarin

1-2 tsk honung

1 tsk salt

1 tsk citronsaft

rejält med svartpeppar

Häll yoghurten i ett melittafilter och ställ i kylen. Låt den stå och rinna av över natten. Blanda sedan yoghurten med kryddorna och honungen och smaka av. Det kan behövas mer salt, det krävs både salt och citron för att inte honungen ska ta över och osten ska bli för söt. Ät på bröd eller med kex och frukt och andra ostar, eller på mackan. Eller ha som guck till grillat kött.

Kajsa

2 thoughts on “egen färskost med honung och rosmarin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s