chokladmuffins med vit choklad-glasyr

De här muffinsen gjorde jag för kanske två veckor sen när tentaplugget satte igång och det behövdes kaka till kaffet. Jag körde på Anna Bergenströms gamla vanliga sockerkaksrecept men la till både kakao och hackad choklad. Sen lyckades jag hitta Leilas glasyrrecept där man skulle ha vit choklad i stället för florsocker, och det var jag ju tvungen att testa! Och då var utgången given: choklad plus choklad plus choklad – det kan ju bara inte gå dåligt.

chokladmuffins med vit choklad-glasyr, typ 15 st

muffins:

2 ägg

2 dl socker

50 gram smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

50 gram hackad mörk choklad

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häl i mjölken och låt det koka upp. Rör ner smörmjölken i äggen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, och rör sen ner det i smeten. Ha sist i chokladbitarna. Rör så lite som möjligt efter att du haft i bakpulvret. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 225 grader i 10-15 minuter.

glasyr:

200 gram vit choklad

200 gram ost av philadelphia-typ

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna lite och blanda ihop med osten. Bre på de kalla muffinsen, och förvara i kylen.

Fatet på bilden är världens sötaste med en röd åsna som står och ser söt ut! Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s